Apverstas karamelinis bananų pyragas

Pagrindui
50 g sviesto
150 g rudojo cukraus
2 sunokę bananai

Tešlai
2 sunokę bananai
75 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
½ puodelio grietinės
240 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Pagrindui 2 bananus supjaustyti išilgai plonomis riekelėmis. 50 g kambario temperatūros sviesto išplakti su ruduoju cukrumi iki purumo. Gauta mase ištepti kepimo formos dugną ir sieneles, išdėlioti supjaustytus bananus.

Tešlai 75 g kambario temperatūros sviesto išplakti su cukrumi, kol masė taps puri. Po vieną įmaišyti kiaušinius, išplakti. Dėti vanilę ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska ir įmaišyti į tešlą. Likusius bananus smulkiai sutrinti ir pilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti ir pilti į kepimo formą ant išdėliotų bananų.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas atšoks nuo formos sienelių. Išėmus iš orkaitės ataušinti, dėti ant formos lėkštę ir apversti pyragą.

Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą