Tešlai
160 g miltų
160 g miltų
100 g šalto sviesto
1 česnako skiltelė
½ a. š. druskos
4 - 5 v. š. labai šalto vandens
Įdarui
½ a. š. druskos
4 - 5 v. š. labai šalto vandens
Įdarui
200 g faršo (apkepto)
200 g pievagrybių
100 g grietinės
2 kiaušiniai
100 g sutarkuoto fermentinio sūrio
100 g grietinės
2 kiaušiniai
100 g sutarkuoto fermentinio sūrio
mėgstami prieskoniai (karis, raudonėlis ir pan)
Sviestą supjaustyti kubeliais. Suberti miltus, sumaišytus su druska, ir maišyti kol susidarys trupiniai (rankomis arba mikseriu). Išspausti česnaką. Po šaukštą pilti vandenį, kaskart pamaišant. Vandens reikia pilti tik tiek, kad tešlą sušoktų į rutulį. Tešlą dėti į šaldytuvą ir palaikyti mažiausiai valandą. (Tešlą laikyti šaldytuve galima kelias dienas, o šaldiklyje apie mėnesį. Atšildyti tešlą reikėtų šaldytuve)
80° C įkaitintoje orkaitėje 15minučių (ji neturi pilnai iškepti).
Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą, paliekant užlenktus kraštelius. Tešlą subadyti šakute ir kepti iki 1
80° C įkaitintoje orkaitėje 15minučių (ji neturi pilnai iškepti).
Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą, paliekant užlenktus kraštelius. Tešlą subadyti šakute ir kepti iki 1
Kol tešla kepa, galima paruošti įdarą. Kiaušinius lengvai paplakti, sudėti grietinę, prieskonius. Pievagrybius supjaustyti plonomis riekelėmis. Išimti iš orkaitės pagrindą, ant viršaus paskirstyti faršą, išdėlioti pievagrybius. Tolygiai užpilti kiaušinių plakiniu, viršų apibarstyti sūriu.
Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 40 minučių, kol gražiai apskrus ir įdaras sustandės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą