1 didelis pomidoras (arba keli vyšniniai pomidoriukai)
1 v.š. pesto padažo
keletas juodų alyvuogių
150 g mocarelos
120 g šaldytų špinatų
sauja tarkuoto fermentinio sūrio
raudonėlio
Picos padui:
~ 160 g miltų
100 g vandens
1 šaukštas aliejaus
10 g mielių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
100 g vandens
1 šaukštas aliejaus
10 g mielių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
Pirmiausia paruošti mielinę tešlą. Miltuose padaryti duobutę ir supilti mieles, cukrų ir vandenį. Šiek tiek pamaišyti, įberti druskos, supilti aliejų. Tešlą išmaišyti ir palikti kilti, kol bus pjaustomi produktai picos viršuj.
Špinatus atšildyti ir gerai nuvarvinti. Pomidorą supjasutyti nedidelėmis riekelėmis, alyvuoges perpjauti pusiau. Mocarelą, priklausomai nuo jos dydžio, supjaustyti griežinėliais (jei mocarela mažais rutuliukais – galima tik perpjauti per pusę.
Tešlą iškočioti ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų tolygiai aptepti pesto padažu, pabarstyti raudonėliais, užbarstyti fermentinį sūrį. Išdėlioti špinatus, mocarelą, pomidorus alyvuoges. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol picos krašteliai parus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą