250 g. varškės
1 kiaušinis
2 v.š. grietinės
~ 1,5 stiklinės miltų
1 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui
Varškę su kiaušiniais ir cukrumi ištrinti, įberti druską, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti. Po truputį dėti miltus. Miltų reikia tiek, kad tešla būtų minkšta, bet būtų galima formuoti. Miltų kiekis nurodytas apytiksliai, nes tai priklauso nuo varškės, grietinės riebumo, kiaušinio dydžio.
Iš pradžių tešlą maišyti šaukštu, paskui minkyti rankomis. Tešlą padalinti į kelias dalis, iš kiekvienos iškočioti ritinėlį, supjaustyti gabalėliais, ir pavoliojant į miltus formuoti varškėčius. Kepti aliejuje ant vidutinės ugnies. Valgyti su grietine ir uogiene.
Dar galima į tešlą idėti razinų, vanilinio cukraus – pagal skonį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą