Cannelloni su faršu

12 cannelloni makaronų
500 g faršo
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
lazanijos prieskonių

Padažui
50 g sviesto
2 v.š. miltų
grietinėlės
prieskonių (raudonėlių, kario, čili ir kt)
Makaronus apvirti, kad suminkštėtų (ne visus makaronus reikia apvirti, pasiskaityti ant įpakavimo). Faršą apkepti, baigiant supilti lazanijos prieskonius. Jie lyg sulipdo faršą, jis tampa ne birus. Apkepus palikti atvėsti, kad nebūtų karštas kimšti.
Per tą laiką paruošti padažą. Nedideliame puode ant mažos ugnies ištirpinti sviestą, suberti miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Dėti mėgstamus prieskonius. Įpilti grietinėlės tiek, kad padažas gautųsi norimo tirštumo. Jei gaunasi per skystas galima įdėti dar miltų.

Makaronus prikimšti faršu, dėti į kepimo indą. Ant viršaus užpilti paruoštą padažą ir užbarstyti fermentinį sūrį. Kepti orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Jei makaronai prieš tai neapvirti, padažo reikėtų pasigaminti daugiau ir kepti šiek tiek ilgiau, kad makaronai sumikštėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą