Alu Patra (skrudinti aštrūs bulvių ritinėliai)

Tešlai:
200 g miltų
½ a.š. ciberžolės
žiupsnelis maltų čili pipirų
2 v.š. ištirpinto sviesto (geriausia naudoti ghee sviestą)
žiupsnelis druskos
100 ml šilto vandens
aliejaus kepimui

Įdarui:
4 virtos bulvės (atvėsusios)
1 a.š. garam masala prieskonių mišinio
1 v.š. sukapotų šviežių petražolių arba kalendros žalumynų
2 a.š. sezamo sėklų
2 v.š. kokoso drožlių
1 nedidelis čili pipiras
žiupsnelis imbiero
1 a.š. rudojo cukraus
1 a.š. druskos

Pirmiausia paruošti tešlą. Miltus sumaišyti su prieskoniais ir supilti ištirpintą sviestą. Rankom išmaišyti tešlą, kad gautųsi trupinėliai. Po truputį pilti vandenį ir minkyti, kol gausis vientisa tešlą. Gerai išminkyti, apdengti, kad neapdžiūtų ir palikti, kol bus ruošiamas įdaras.

Įdarui bulves labai gerai sutrinti, kad neliktų gumulėlių. Sudėti kokoso drožles, sezamo sėklas, smulkiai sukapotą čili pipirą ir prieskonius. Gerai išmaišyti, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų

Tešlą kočioti ant miltais pabarstyto stalviršio. Iškočioti kelių mm storio stačiakampį. Ant viršaus dėti įdarą ir tolygiai paskirstyti po visą plotą, paliekant vieną kraštą (apie 2 cm) neuždengtą. Tešlą vynioti į ritinį. Kraštelį be įdaro patepti vandeniu ir švelniai prispausti. Aštriu peiliu supjaustyti vyniotinį maždaug 1cm storio riekelėmis.

Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po kelias minutes, kol ritinukai gražiai apskrus. Patiekti dar karštus su grietine, pomidorų pagardu, jogurtu arba šviežių daržovių salotomis.


Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą