Austriškas štrudelis su varške


Tešlai:
200 g miltų
1 kiaušinis
1 ½ v.š. aliejaus
žiupsnelis druskos
5 v.š. drungno vandens

Įdarui:
200 g varškės
2 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
100 g grietinės
50 g sviesto
100 g cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
30g miltų
žiupsnelis druskos
sauja razinų
1 v.š. brendžio

Užpilui:
1 trynys
150 ml pieno

Padažui:
1 kiaušinis
350 ml pieno
1 v.š. krakmolo
3 v.š. cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus

sviesto (skardai patepti)
cukraus pudros (viršui apibarstyti)
 
Įdarui skirtas razinas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kelias minutes. Vandenį nupilti, užpilti brendžiu ir palikti.

Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą, suspausti į kamuoliuką, apvynioti maistine plėvele ir palikti stovėti kambario temparatūroje, kol ruošiamas įdaras.


Įdarui sviestą išsukti su cukrum, vaniliniu cukrum ir žiupsneliu druskos. Sudėti varškę, grietinę, trynius ir miltus ir vėl gerai išpakti mikseriu. Įmaišyti razinas. Baltymus atskirai išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę mediniu šaukštu.

Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Stalą pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą. Tešla turi būti stačiakampio formos ir kiek įmanoma plonesnė. Ant tešlos paskleisti varškės įdarą ir susukti  į vyniotinį. Sujungimas turi būti apačioje. Sujungimą galima patepti baltymo plakiniu (kaip tik baltymas liks nuo užpilo – galima jį panaudot), kad neatšoktų, bet jei jis bus apačioje – visai nebūtina. Labai atsargiai perkelti į kepimo skardą, išteptą sviestu. Dėti į orkaitę ir kepti 15 min.

Per tą laiką pasiruošti užpilą. Trynį išplakti su pienu. Šį užpilą supilti ant 15 min pakepto štrudelio. Štrudelį vėl dėti į orkaitę ir kepti 35-40 min, kol gražiai parus.

Kol štrudelis kepa, galima paruošti padažą. Visus padažui skirtus produktus sudėti į mažą puodą ir išplakti. Dėti ant viryklės ir ant nedidelės ugnies kaitinti, nuolait maišant, kol padažas sutirštės.

Iškeptą štrudelį apibarstyti cukraus pudra ir aplieti padažu. Valgyti karštą.


Receptas nusižiūrėtas iš čia

2 komentarai:

Unknown rašė...

Noriu pamatyti zmogu, kuriam pasiseke suvynioti sita strudeli. Viskas istizo ir isbego, tesla per skysta vyniojimui tikrai😒

DaliaAt. rašė...

Kepiau iš pirktos mielynės tešlos. Gavosi puiku. Ir padažas nuostabus.

Rašyti komentarą