Arabiški blynai (Qataieyf)

Tešlai:
1 st. miltų
1 st. šilto pieno
40 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½  v. š. cukraus
žiupsnelis druskos

Įdarui:
150 g varškės
cukraus pagal skonį
razinų (nebūtinai)

Sirupui: (sirupo galima ir nedaryti)
1 st. cukraus
½ st. vandens
½ citrinos sultys

~50 g tirpinto sviesto (aptepti)

Tešlai geriau pasirinkti indą, iš kurio būtų patogu pilti (kepant reikia tiesiai iš indo pilti tešlą, o ne dėti šaukštu). Pusę pieno sumaišyti su mielėmis ir cukrumi ir palikti 10 min pastovėti. Tada supilti likusį pieną ir vandenį. Dėti miltus, druską ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų miltų gumulėlių. Tešla gaunasi panašios konsistencijos kaip lietiniams blynams, tik truputį tirštesnė. Tešlą palikti šiltoje vietoje 1 valandai.

Gerai įkaitinti sausą keptuvę ir sumažinti ugnį. Pilti tešlą, kad gautųsi maždaug 7-9 cm pločio blynai. Keptuvės nevartyti, blynai savaime susiformuos apvalūs. Juos kepti tik iš vienos pusės, apversti nereikia. Kai paviršius pasidaro sausas – blynas jau iškepęs. Iškeptus blynus uždengti rankšluosčiu, kad jie taptų minkšti ir formuojant netrūkinėtų. Taip palaikyti apie 10 min. Tik nedėti blynų vieno ant kito nes jie sulips.

Įdarui skirtą varškę sumaišyti su cukrumi ir razinomis.

Ant blyno (ant neapkeptosios pusės) dėti įdarą ir suformuoti pyragėlį. Galima lenkti pusiau (kaip koldūnus) arba formuoti krepšelius, trikampėlius ar dar kitaip. Krašteliai sulimpa labai lengvai. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sutepti tirpintu sviestu. Paruoštus blynus aptepti tirpintu sviestu ir sudėti skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.

Kol blynai kepa, galima paruošti sirupą. Į puodą supilti vandenį ir cukrų, virti apie 10 min, baigiant supilti citrinos sultis.

Iškepusius blynus sulaistyti sirupu.

P.S. įdarui galima naudoti ir sutarkuotą obuolį ar kitokius vaisius. Labai skanu su varške ir tarkuotu obuoliu. Sirupo niekada nedariau, manau, būtų per saldu. Iš tikrųjų skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami blynukai :)


Receptą nužiūrėjau iš čia


4 komentarai:

jurate rašė...

Na kokie grazuciai, butinai isbandysiu per uzgavenias :))))

Ingute rašė...

Jurate, ne tik gražūs, bet ir labai skanūs, būtinai išbandykit :)

akupyt rašė...

Labas, kviečiu dalyvauti tinklaraštininkų žaidime -> http://pabandykimsveikiau.wordpress.com/2012/12/08/maisto-tinklarastininku-zaidimas/

TuKAK rašė...

great job

Rašyti komentarą