Prancūziškas varškės pyragas

Tešlai:
200 g sviesto
½  stikinės cukraus
vanilinio cukraus
2 stiklinės miltų

Įdarui:
500 g varškės
3 - 4 kiaušiniai
½  stiklinės cukraus

Sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti cukrų ir miltus. Išmaišyti mikseriu, kol gausis trupininė masė. Įdarui skirtus produktus gerai išmaišyti.

Į kepimo indą, išteptą sviestu, supilti kiek daugiau nei pusę tešlos masės. Ant jos dėti paruoštą varškės įdarą, o ant viršaus likusę trupininę masę. Nesuspausti.  Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Kepimo indą ištepti sviestu, suberti pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginti, ant jo užpilti varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį. Kepti  190 laipsnių  karštumo orkaitėje apie valandą.

Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą