Chačiapuri (Gruziniški blynai)

Tešlai:
0,5 l rūgpienio
1 kiaušinis
½ a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
miltai

Įdarui:
250 g mocarelos (arba varškės sūrio)
250 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2 skiltelės česnako
žalumynai (kalendra, petražolės, krapai)
                                                                                              druska, pipirai
                                                                                              aliejus kepimui

Įdarui fermentinį sūrį sutarkuoti, mocarelą smulkiai supjaustyti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkiai sukapotus žalumynus, druską, pipirus, išspausti česnaką.

Iš tešlai skirtų produktų užminkyti nekietą tešlą. Ją iškočioti ir išspausti apskritimus. Šiam kiekiui tešlos turėtų gautis maždaug 6-8 apskritimai. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėti įdarą, užlenkti kraštus, viduryje paliekant maždaug monetos dydžio skylutę. Truputį perkočioti.

Kepti įkaitintame aliejuje. Pirmiausia dėti skylute į apačią, kad įdaras apkeptų ir neišbėgtų. Kepti uždengus,  po to atidengti, apversti ir kepti neuždengus. Kol visi iškeps, laikyti šiltoj orkaitėj, kad neatšaltų.


Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą