Quenelles – prancūziški virtiniai

70 ml pieno
70 ml vandens
40 g sviesto
100 g miltais
2 kiaušiniai
druska, pipirai

Padažui:
30 g sviesto
pienas
miltai
2-3 v.š. pomidorų padažo
mėgstami prieskoniai (karis, raudonėlis ir pan)

                                                                                             sauja tarkuoto fermentinio sūrio

Į puodą sudėti sviestą, pieną ir vandenį ir užvirinti. Tada suberti miltus ir greitai maišyti mediniu šaukštu, kol tešla sušoks į gabalą. Nuimti nuo ugnies. Įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti ir tik tada įmušti kitą kiaušinį. Suberti prieskonius ir viską gerai išmaišyti.

Tešlą dėti ant miltais pabarstyto stalo ir formuoti rutulius, ritinius ar cepelino formos virtinius. Juos sudėti ant miltais pabarstytos lentutės ir 30 min – 1 val palaikyti šaldytuve.

Per tą laiką pasiruošti padažą. Sviestą ištirpinti nedideliame puode ant mažos ugnies, dėti šaukštą miltų, pilti pieno. Maišyti šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų. Po truputį dar dėti miltų ir pilti pieno nuolat maišant, kol gaunamas norimas kiekis padažo. Sudėti mėgstamus prieskonius ir pomidorų padažą. Truputį padažo supilti į indą, kuriame bus kepami virtiniai (kad padengtų visą dugną).

Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį, sudėti virtinius (kad vienas prie kito nesiliestų, nes sulips). Kai virtiniai iškils į paviršių, pavirti 1-2 min. Išimti kiaurasamčiu, nuvarvinti ir dėti į kepimo indą. Supilti likusį padažą (padažas turi apsemti maždaug pusę virtinių), užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dėti į iki 190º C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30-40 min.



Receptas iš čia 

6 komentarai:

Laura rašė...

Ar skanūs?

Ingute rašė...

Skonis įdomus... Jei mėgsti miltinius patiekalus, patiks :)

Simona rašė...

Labai įdomiai atrodo - lyg apklota šilku :)

Ingute rašė...

Tikrai įdomus patiekalas, ir atrodo, kad pagamintas beveik iš nieko :)

Mindaugas rašė...

Na tikrai įdomus patiekalas, o nieko jam netrūksta, kaip skonis? Gal kokių žalymynų ar kokio pelėsinio sūrio?

Ingute rašė...

Pačių virtinių skonis, sakyčiau, labai "miltiškas". Tai yra jų pagrindinis receptas, kartais jie gaminami su įvairiais priedais. Bet šiuo atveju skonį suteikia padažas, kuris, priklausomai nuo asmeninio skonio, gali būti įvairiausias :)

Rašyti komentarą