Mėlynių pyragas su varške

Tešlai
200 g miltų
1 kiaušinis
100 g cukraus
¼ a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. sodos
¼ a. š. druskos
2 v. š. sviesto
2 v. š. aliejaus
1 a. š. vanilės

Įdarui
350 g kreminės varškės
100 g cukraus
1 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
2 puodeliai mėlynių (gali būti šaldytos)


Sviestą, cukrų ir aliejų išplakti, kol gausis vientisa masė. Supilti vanilę, dėti kiaušinį ir gerai išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, soda ir druska. Gerai išmaišyti.
Tešlą lygiu sluoksniu dėti į sviestu išteptą kepimo indą ir paskleisti. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol kraštai ims rusti.

Kol kepa, galima paruošti įdarą. Mikseriu išmaišyti varškę, cukrų ir krakmolą, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėti kiaušinius ir vanilę. Gerai išmaišyti.

Išimti iš orkaitės apkeptą pagrindą, ant jo sudėti mėlynes, ant viršaus varškės masę. Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 40 minučių, kol įdaras sustandės. Patiekti ataušusį.



Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą