Risotto alla Milanese – Daugiaryžis Milaniškai

1 ½ puodelio ryžių
1 nemažas svogūnas
2-3 puodeliai sultinio (1 kubelis)
½ puodelio balto sauso vyno
70 g sviesto
trupučiukas šafrano (apie 0,6 g)
parmezanas

Šafraną sumaišyti su šlakeliu vandens ir palikti pastovėti. 40 g sviesto ištirpinti didelėje keptuvėje. Į jį sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepti kelias minutes. Suberti ryžius, išmaišyti, kad apsiveltų sviestu ir pakepinti dar 2 min. Supilti vyną ir kaitinti, kol beveik visas vynas išgaruos. Supilti puodelį sultinio ir leisti ryžiams virti. Vėliau po pusę puodelio pilti likusį sultinį ir nuolat paragauti ryžius, kad nepervirtų. Kai ryžiai bus beveik išvirę, supilti šafraną. Baigiant gaminti, turi būti beveik nelikę skysčio.

Likusį sviestą ištirpinti ir sumaišyti su smulkiai tarkuotu parmezano sūriu. Patiekiant užpilti šiuo padažu ir užtarkuoti parmezanu.


Receptas iš čia

2 komentarai:

Mindaugas rašė...

Inga, jei darai risotto, nepagailek nulupti morkos, saliero ir svoguno ir issivirti naturalaus sultinio, nes is kubeliu, tai.... dar nepaminejau kaulu ciulpu, nors velniai nemate tu ciulpu, uztektu juos geriau i sultini sumesti, beverdant ;) O del safrano, butent siam risotto negailek, zinau, kad jis brangus, bet patikek, tikrai verta deti daugiau ;) Beje, butinai turi ieiti cesnakas

Ingute rašė...

Mindaugai, darydama peržiūrėjau keletą receptų ir nė viename nebuvo paminėtas česnakas, galbūt dėl to, kad neužgožtų šafrano skonio. Būtent kai yra dedamas šafranas kitų prieskonių dedama minimaliai, kad neužgožtų šafrano :) Dėl sultinio šaunuolis, kad nepatingi išsivirti, o patingėjusiems skliausteliuose parašiau kiek kubelių reikėtų naudoti, kad nebūtų per aštrus, ir vėl gi dėl tos priežasties, kad nebūtų per daug, juk dedamas šafranas :)

Rašyti komentarą