Tešlai
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
6 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. kepimo miltelių
350 g miltų
Įdarui
250 g rikotos ar kreminės varškės
1 kiaušinis
80 g cukraus
40 g sviesto
1 ½ v. š. manų kruopų
1 a. š. vanilinio cukraus
razinų (nebūtinai)
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
6 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. kepimo miltelių
350 g miltų
Įdarui
250 g rikotos ar kreminės varškės
1 kiaušinis
80 g cukraus
40 g sviesto
1 ½ v. š. manų kruopų
1 a. š. vanilinio cukraus
razinų (nebūtinai)
Puode užvirti pieną, cukrų ir aliejų. Leisti šiek tiek atvėsti. Dėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įmušti kiaušinį ir maišyti, kol gausis vientisa tešla. Padalinti į dvi dalis, iš kiekvienos iškočioti vienodo dydžio lakštus.
Įdarui skirtą sviestą ištirpinti ir ataušinti. Į varškę įmušti kiaušinį, supilti cukrų, manus, vanilinį cukrų ir supilti sviestą. Gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė. Pagal skonį, įdėti razinų.
Vieną iškočiotą lakštą tiesti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus supilti varškės masę ir uždengti kitu lakštu. Kraštus šiek tiek suspausti, kad neišbėgtų įdaras. Viršų subadyti šakute.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.
P.S. originaliame recepte visų įdarui naudojamų ingredientų kiekis yra dvigubai didesnis. Tuomet reikėtų ploniau iškočioti tešlą, kad gautųsi didesni lakštai, nes kitaip varškės sluoksnis bus per storas.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.
P.S. originaliame recepte visų įdarui naudojamų ingredientų kiekis yra dvigubai didesnis. Tuomet reikėtų ploniau iškočioti tešlą, kad gautųsi didesni lakštai, nes kitaip varškės sluoksnis bus per storas.
Receptas iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą