Tešlai
3 kiaušiniai
250 ml pieno
3 v.š. miltų
prieskoniai
Įdarui
1 skardinė (apie 185 g) tuno
1 v.š. majonezo
1 v.š. grietinės
keletas supjaustytų svogūnų laiškų
krapai
prieskoniai
sauja tarkuoto fermentinio sūrio viršui apibarstyti
Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir ištepti aliejumi.
Kiaušinius išplakti mikseriu. Sudėti miltus ir prieskonius ir vėl plakt, kol neliks miltų gumuliukų. Supilti pieną ir išmaišyti. Masę supilti į skardą ir dėti į orkaitę. Kepti apie 30 min, kol viršus truputį parus.
Nuo tuno nupilti skystį (arba aliejų, priklausomai nuo to koks naudojamas), šakute susmulkinti. Sudėti supjaustytus krapus, laiškus, suberti prieskonius. Įdėti majonezą ir grietinę ir išmaišyti.
Kiaušinių masę išimti iš orkaitės ir leisti kelias minutes atvėsti kuo nors pridengus, kad netaptų traški. Tada ją apversti (kad apkepusi pusė būtų į apačią). Ant jos tolygiai paskirstyti paruoštą tuno įdarą. Susukti i ritinuką, pradedant vynioti nuo platesnės pusės. Dėti į skardą, taip kad sujungimas būtų apačioje, kad neišsivyniotų.
Apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti, kol sūris išsilydys ir įdaras sušils.
Receptas iš knygos „Receptai kasdienai ir vakarėliams“
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą