2 upėtakiai (~600 g)
500 g druskos (mažiausiai)
1 kiaušinio
baltymas
keletas šakelių
petražolių (ar kitokių žalumynų)
½ citrinos
šlakelis
alyvuogių aliejaus
Žuvis išdoroti ir
išvalyti. Skusti nereikia. Įtrinti šlakeliu alyvuogių aliejaus. Į ertmes įkišti
petražolių ar kitų žalumynų šakeles, citrinos griežinėlius.
Kiaušinio baltymą
gerai išplakti, kad susidarytų putos. Sumaišyti su druska. Druska turi būti
drėgna. Jei nuo baltymo nesudrėko visa druska, galima įpilti truputėlį vandens.
Bet ne pre daug, nes ji neturi būti šlapia, o tik drėgna.
Orkaitę iš anksto
įkaitinti iki 200 º C. Į kepimo skardą įtiesti folijos. Ant jos dėti druskos,
maždaug 1 cm storio sluoksnį. Guldyti žuvis ir ant jų uždėti likusią druską.
Visos žuvys turi būti gerai apdengtos druska. Ant galvų ir uodegų druskos galima
ir nedėti.
Kepti įkaitintoje
orkaitėje apie 20 minučių.
Receptas iš Jamie
Oliver „Gimęs gaminti“
4 komentarai:
Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)
Ačiū :)
labai geras receptas
Tikrai labai patiko :) ačiū
Rašyti komentarą