Druskoje kepti upėtakiai


 2 upėtakiai (~600 g)
500 g druskos (mažiausiai)
1 kiaušinio baltymas
keletas šakelių petražolių (ar kitokių žalumynų)
½ citrinos
šlakelis alyvuogių aliejaus

Žuvis išdoroti ir išvalyti. Skusti nereikia. Įtrinti šlakeliu alyvuogių aliejaus. Į ertmes įkišti petražolių ar kitų žalumynų šakeles, citrinos griežinėlius.

Kiaušinio baltymą gerai išplakti, kad susidarytų putos. Sumaišyti su druska. Druska turi būti drėgna. Jei nuo baltymo nesudrėko visa druska, galima įpilti truputėlį vandens. Bet ne pre daug, nes ji neturi būti šlapia, o tik drėgna.


Orkaitę iš anksto įkaitinti iki 200 º C. Į kepimo skardą įtiesti folijos. Ant jos dėti druskos, maždaug 1 cm storio sluoksnį. Guldyti žuvis ir ant jų uždėti likusią druską. Visos žuvys turi būti gerai apdengtos druska. Ant galvų ir uodegų druskos galima ir nedėti. 

Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. 
 

Receptas iš Jamie Oliver „Gimęs gaminti“

4 komentarai:

Marta rašė...

Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)

Ieva rašė...

Ačiū :)

Pinigu.lt rašė...

labai geras receptas

Receptai rašė...

Tikrai labai patiko :) ačiū

Rašyti komentarą