Tešlai:
200 g miltų
1 kiaušinis
1 ½ v.š. aliejaus
žiupsnelis
druskos
5 v.š. drungno
vandens
Įdarui:
200 g varškės
2 kiaušiniai
(atskirti trynius nuo baltymų)
100 g grietinės
50 g sviesto
100 g cukraus
1 v.š. vanilinio
cukraus
30g miltų
žiupsnelis
druskos
sauja razinų
1 v.š. brendžio
Užpilui:
1 trynys
150 ml pieno
Padažui:
1 kiaušinis
350 ml pieno
1 v.š. krakmolo
3 v.š. cukraus
1 v.š. vanilinio
cukraus
sviesto (skardai
patepti)
cukraus pudros
(viršui apibarstyti)
Įdarui skirtas
razinas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kelias minutes. Vandenį
nupilti, užpilti brendžiu ir palikti.
Iš tešlai skirtų
produktų užminkyti tešlą, suspausti į kamuoliuką, apvynioti maistine plėvele ir
palikti stovėti kambario temparatūroje, kol ruošiamas įdaras.
Įdarui sviestą
išsukti su cukrum, vaniliniu cukrum ir žiupsneliu druskos. Sudėti varškę,
grietinę, trynius ir miltus ir vėl gerai išpakti mikseriu. Įmaišyti razinas.
Baltymus atskirai išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę
mediniu šaukštu.
Orkaitę įkaitinti
iki 200º C. Stalą pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą. Tešla turi būti
stačiakampio formos ir kiek įmanoma plonesnė. Ant tešlos paskleisti varškės
įdarą ir susukti į vyniotinį. Sujungimas
turi būti apačioje. Sujungimą galima patepti baltymo plakiniu (kaip tik
baltymas liks nuo užpilo – galima jį panaudot), kad neatšoktų, bet jei jis bus
apačioje – visai nebūtina. Labai atsargiai perkelti į kepimo skardą, išteptą
sviestu. Dėti į orkaitę ir kepti 15 min.
Per tą laiką
pasiruošti užpilą. Trynį išplakti su pienu. Šį užpilą supilti ant 15 min
pakepto štrudelio. Štrudelį vėl dėti į orkaitę ir kepti 35-40 min, kol gražiai
parus.
Kol štrudelis
kepa, galima paruošti padažą. Visus padažui skirtus produktus sudėti į mažą
puodą ir išplakti. Dėti ant viryklės ir ant nedidelės ugnies kaitinti, nuolait
maišant, kol padažas sutirštės.
Iškeptą štrudelį
apibarstyti cukraus pudra ir aplieti padažu. Valgyti karštą.
Receptas nusižiūrėtas iš čia
Receptas nusižiūrėtas iš čia
2 komentarai:
Noriu pamatyti zmogu, kuriam pasiseke suvynioti sita strudeli. Viskas istizo ir isbego, tesla per skysta vyniojimui tikrai😒
Kepiau iš pirktos mielynės tešlos. Gavosi puiku. Ir padažas nuostabus.
Rašyti komentarą