500 g pomidorų
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 čili pipiriukas
3 v.š. ryžių
0,5 l sultinio
prieskoniai (raudonėlis, juoodieji pipirai ir kt)
parmezano sūris (viršui apibarstyti)
šlakelis aliejaus
Į puodą įpilti šlakelį aliejaus ir jame kelias minutes pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir sukapotą česnaką. Pomidorus supjausyti kubeliais (pomidorus galima nulupti, prieš tai nuplikius karštu vandeniu) ir dėti į puodą. Sudėti smulkiai supjaustytus čili pipiriukus. Keletą minučių patroškinti. Pilti sultinį. Kai užvirs, sudėti ryžius. Pagardinti prieskoniais. Virti apie 10-20 min, kol ryžiai bus išvirę. Patiekiant apibarstyti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą