1 apelsinas
1 mažas svogūnas
20 g sviesto
½ l vištienos sultinio
½ a.š. maltos kalendros
~70 ml grietinėlės
druska, pipirai
Puode išlydyti sviestą ir sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir nuo dalies apelsino (maždaug pusės ar mažiau) nutarkuotą žievelę. Kelias minutes patroškinti. Sudėti plonais griežinėliais supjaustytas morkas, supilti sultinį. Virti, kol morkos suminkštės. Sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Sudėti kalendrą, supilti išspaustas apelsino sultis, grietinėlę ir sriubą dar kartą užvirinti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Sriubą patiekti galima su apelsinų žievelėmis. Jos suteikia pikantiško skonio ir gražiai atrodo. (Aš jokių žievelių nemėgstu, todėl pas mane jų nėra).
Jas paruošti reikėtų taip (kad prarastų kartumą): nuluptą apelsino žievelę supjaustyti labai plonomis juostelėmis, suberti jas į verdantį vandenį, virti 2 min. ir nusunkti. Perpilti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Papuošti paruoštą sriubą.
Receptas iš knygos Anne Willan. Sriubos
1 komentaras:
Anne Willan, receptai visi puikus buna, isbandysim
Rašyti komentarą