160 g miltų (1 puod.)
200 g cukraus (1 puod.)
150 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 dideli obuoliai (geriau rūgštūs)
3 kiaušiniai
4 v.š. romo (arba konjako)
1 a.š. vanilinio cukraus
Nuluptus obuolius supjaustyti didokais gabalais. Sviestą išlydyti. Kiaušinius išplakti su cukrum, vaniliniu cukrum ir romu. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Pusę jų supilti į kiaušinių masę, atsargiai išmaišyti, supilti pusę sviesto, tada likusius miltus ir likusį sviestą, po kiekvieno supylimo atsargiai išmaišant. Sudėti supjaustytus obuolius ir lėtai išmaišyti, kad visi obuoliai pasidengtų tešla.
Pilti į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepti 180º C karštumo orkaitėj.
Receptas iš čia
1 komentaras:
skaniausias:))aciu
Rašyti komentarą