Graikiškos salotos

1 didelis pomidoras
½  nedidelio ilgavaisio agurko
keletas salotų lapų
100 g fetos sūrio
50 g juodųjų alyvuogių
keletas  acte marinuotų kaparėlių (nebūtinai)

Padažui:
½  citrinos sulčių
2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
1 v.š. balzaminio vyno acto
1 a.š. raudonėlio
druskos

Padažui gerai sumaišyti visus ingredientus.

Salotų lapus supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti lėkštėje. Ant viršaus gražiai išdėlioti supjaustytus pomidorus ir agurkus. Fetos sūrį supjaustyti nemažais kubeliais ir sudėti ant viršaus. Gražiai išdėlioti alyvuoges ir kaparėlius. Viską apšlakstyti paruoštu padažu. Prieš valgant salotas reikėtų išmaišyti, kad išsimaišytų padažas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą