Tarta su vištiena ir mocarela

Tešlai160 g miltų
100 g šalto sviesto
1 česnako skiltelė
½ a. š. druskos
4 - 5 v. š. labai šalto vandens

Įdarui
1 apkepta ar virta vištienos krūtinėlė
1 paprika
2 - 3 pomidorai
100 g grietinės
2 kiaušiniai
100 g mocarelos
mėgstami prieskoniai (karis, raudonėlis ir pan)

Sviestą supjaustyti kubeliais. Suberti miltus, sumaišytus su druska, ir maišyti kol susidarys trupiniai (rankomis arba mikseriu). Išspausti česnaką. Po šaukštą pilti vandenį, kaskart pamaišant. Vandens reikia pilti tik tiek, kad tešlą sušoktų į rutulį. Tešlą dėti į šaldytuvą ir palaikyti mažiausiai valandą. (Tešlą laikyti šaldytuve galima kelias dienas, o šaldiklyje apie mėnesį. Atšildyti tešlą reikėtų šaldytuve)

Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą, paliekant užlenktus kraštelius.  Tešlą subadyti šakute ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15minučių (ji neturi pilnai iškepti).

Įdarui kiaušinius lengvai paplakti, sudėti grietinę, prieskonius. Supilti ant tešlos, ant viršaus išdėlioti plonomis riekėmis supjaustytus pomidorus, mocarelą, vištieną, papriką. Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 40 minučių, kol gražiai apskrus ir įdaras sustandės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą