Souvlaki

1 kala­kuto (arba 2 vištos) krūtinėlė
4 skiltelės česnako
1 citrina
4 v.š. aly­vuo­gių aliejaus
1 v.š. raudonėlio
1 v.š. čiobrelio

Išspau­sti citrinos sultis, supilti aliejų, išspau­sti česnaką, sudėti prie­sko­nius ir viską gerai sumaišyti. Kalakutieną supjaus­tyti nedi­de­liais kube­liais ir sumaišyti su paruoštu marinatu. Palikti marinuotis kelias valandas.

Išmarinuotą mėsytę verti ant pagaliukų (prieš tai juos reikia pamirkyti vandenyje, kad kepant nepra­dėdų degti, ir kad mėsa prie jų neliptų). Į kepimo indą įpilti vandens, ant jo dėti pagaliukus su mėsa. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.


Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą