Austriškas omletas Kaiserschmarrn

250 ml pieno
80 g miltų
2  kiaušiniai
1 ½ v. š. cukraus
žiupsnelis druskos
razinų (nebūtinai)

Pieną užkaisti, po truputį pilti miltus, nuolat maišyti, kol gausis tiršta košė. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti su cukrumi iki standumo. Kai košė šiek tiek atvės, įmaišyti trynius ir druską, atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus, sudėti razinas.


Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Pilti tešlą ir apkepti iš abiejų pusių. Gražiai apversti gali būti sunku, todėl galima supjaustyti į dalis ir taip apversti. Iškepus apibarstyti cukraus pudra. Valgyti su mėgstama uogiene.


Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą