Marmurinis keksas su bananais

80 g minkšto kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
3 labai sunokę bananai
250 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
½ a. š. druskos
220 g grietinės
3 v. š. persijotos kakavos

Bananus gerai sutrinti šakute, kad liktų kuo mažiau gumuliukų. Sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti cukrų ir išplakti iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno plakti dar maždaug minutę. Įmaišyti vanilę ir sutrintus bananus.
Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais ir druska. Į tešlą supilti pusę miltų, grietinę ir tada supilti likusius miltus. Tešlą padalinti per pusę, į vieną įmaišyti kakavą.

Kepimo formą patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Pilti pusę baltos tešlos, ant viršaus pusę tešlos, sumaišytos su kakava, tada vėl baltą ir ant viršaus supilti likusią kakavinę tešlą. Šiek tiek pamaišyti, kad tešlos gražiai susimaišytų. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie
50 minučių.


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą