1 kalakuto krūtinėlė
3 v.š. krakmolo
sezamų aliejaus (kepimui)
1 skiltelė česnako
1/4 a.š. imbiero (nebūtinai)
½ a.š. čili prieskonių
1 v.š. acto
4 v.š. sojos padažo
1 v.š. cukraus
1-2 geltonosios paprikos
sauja žemės riešutų
Kalakutieną supjautyti nedideliais gabalėliais, apvolioti krakmole, kad gabalėliai gerai pasidengtų. Apkepti įkaitintame sezamų aliejuje. Neperkepti – mėsytė neturi būti apskrudusi.
Kitoje keptuvėje pakepinti juostelėmis supjaustytą papriką ir česnaką. Kai paprika suminkštės, suberti imbierą, čili prieskonius ir riešutus. Actą, sojos padažą ir cukrų gerai išmaišyti ir pilti į keptuvę. Sudėti kalakutieną, gerai išmaišyti. Patiekti su ryžiais arba daržovėmis.
Recepto idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą